"Bill Gates" de Coreea de Sud, Ahn Cheol-Soo, încearcă să spargă tiparele politice şi candidează la preşedinţie

Unul dintre principalii candidaţi la cursa prezidenţială din Coreea de Sud este un multi-milionar din domeniul IT care şi-a donat mare parte din avere şi acum încearcă să spargă tiparul politic al ţării, scrie The New Indian Express.

471 afișări
Imaginea articolului "Bill Gates" de Coreea de Sud, Ahn Cheol-Soo, încearcă să spargă tiparele politice şi candidează la preşedinţie

Ahn Cheol-Soo, Bill Gates din Coreea de Sud, încearcă să spargă tiparele politice

Ahn Cheol-Soo urma facultatea de Medicină la prestigioasa Universitate Naţională din Seoul în 1988, când computerul său a fost infectat cu virusul Creier, considerat a fi primul virus tehnologic răspândit în online. Pasionat de acest domeniu, acesta a dezvoltat un remediu pentru această "boală" digitală şi l-a înmânat colegilor săi.

Pentru următorii şapte ani, el a lucrat atât ca doctor şi profesor de medicină, dar şi ca dezvoltator de antiviruşi pentru software-uri, până când şi-a fondat propria firmă, AhnLab, devenind cel mai important furnizor de programe antivirus. Acum are aproximativ 1000 de angajaţi şi un capital de piaţă de peste 500 de milioane de dolari.

Ahn, care a declarat că a refuzat o ofertă de 10 milioane de dolari pentru că s-a simţit "în imposibilitatea de a întoarce spatele angajaţilor” săi deţine încă aproape 20% din companie, chiar şi după ce a donat în 2011 jumătate din acţiuni unei fundaţii pentru educarea studenţilor care provin din familii cu venituri mici.

El a fost comparat în Coreea de Sud cu Bill Gates, dar are mai multe ambiţii politice decât fondatorul Microsoft. În 2013, a câştigat un loc în parlament candidând ca independent.

Cu o avere proprie, Ahn se prezintă deasupra celor care au afectat politica sud-coreeană de zeci de ani.

"Eu aş crea cel mai curat guvern văzut vreodată în Correa de Sud, fără corupţie", a spus el în timpul campaniei electorale. "Sunt un om de afaceri, independent financiar şi, prin urmare, nu sunt dator nimănui şi nu trebuie să plătesc pe nimeni sau să-i întorc favorurile".

În parlament, Ahn s-a alăturat principalului partid de opoziţie, de care s-a despărţit anul trecut pentru a-şi crea propria formaţiune, Partidul Popular.

Ahn, în vârstă de 55 de ani, a căutat să se afle în centrul scenei politice, atrăgând atât alegătorii care doresc schimbare, cât şi conservatorii dezamăgiţi, care au fost daţi la o parte prin scandalul care a înfrânt-o pe Park, fostul preşedinte al Coreei de Sud. La un moment dat, luna trecuta,  Moon Jae-In, un alt candidat la prezidenţiale, şi Ahn s-au aflat la acelaşi nivel cu privire la voturi.

Ahn Cheol-Soo şi-a pierdut din sprijin după performanţele slabe în dezbaterile televizate, dând dovadă de un discurs academic care îl distanţează de alegătorii obişnuiţi.

"Sunt un conservator în probleme de securitate şi un reformist în afacerile economice", susţine Ahn.

El ar sprijini o consolidare militară puternică, în timp ce va impune sancţiuni internaţionale şi presiuni asupra Coreei de Nord cu privire la înarmarea nucleară, obligându-l să renunţe la arme. Acesta promite că, dacă va fi ales, guvernul său va spori transparenţa corporativă şi va reduce puterea familiilor fondatoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici