Hamid Karzai, fost preşedinte afgan: Stat Islamic este un produs al SUA

Hamid Karzai, fostul preşedinte al Afganistanului, a declarat într-un interviu că Daesh, care în mod clar este de origine străină, a apărut în timpul prezenţei americane, informează Fox News.

2574 afișări
Imaginea articolului Hamid Karzai, fost preşedinte afgan: Stat Islamic este un produs al SUA

Hamid Karzai, fost preşedinte afgan: Stat Islamic este un produs al SUA

Karzai a fost preşedinte al Afganistanului din decembrie 2004 până în septembrie 2014

El şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la bomba de mare putere lansată de SUA în estul Afganistanului, ce a vizat poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Conform acuzaţiilor fostului preşedinte, citate de Fox News, aceasta a fost o operaţiune comună a SI şi SUA.

Un avion militar de tip MC-130 a lansat la începutul lui aprilie o bombă GBU-43, în cursul unui raid aerian efectuat în estul Afganistanului. Atacul a vizat o reţea de peşteri utilizate de militanţi Stat Islamic, în districtul Achin, situat în provincia Nangarhar, în apropierea frontierei Afganistanului cu Pakistanul.

În timpul preşedinţiei sale, echipa lui Karzai a fost acuzată pe scară largă de capitalism clientelar şi de corupţie, acuzaţii pe care acesta le dezminte cu fermitate ca fiind o ficţiune a SUA.

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a anunţat că nu a suferit pierderi în urma bombardamentului masiv lansat de Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici