Vizita lui Donald Trump în Arabia Saudită va consolida cooperarea în lupta împotriva extremismului - oficial

Adel al-Jubeir, ministrul de Externe al Arabiei Saudite, a declarat că vizita ce urmează a preşedintelui american, Donald Trump, va consolida cooperarea dintre SUA şi statele musulmane în lupta împotriva extremismului, informează Reuters.

228 afișări
Imaginea articolului Vizita lui Donald Trump în Arabia Saudită va consolida cooperarea în lupta împotriva extremismului - oficial

Vizita lui Donald Trump în Arabia Saudită va consolida cooperarea în lupta împotriva extremismului - oficial

Donald Trump se va deplasa la sfârşitul lunii mai la Vatican, în Arabia Saudită şi în Israel, în efortul de a "uniformiza eforturile de combatere a terorismului" şi de a limita influenţa Iranului, a transmis Preşedinţia Statelor Unite.

Adel al-Jubeir a afirmat că Trump are o mare probabilitate de a reuşi să securizeze acordul de pace cu palesttinienii şi israelienii, datorită abordării sale.

Arabia Saudită va fi prima oprire în călătoria internaţională ca preşedinte.

Aceasta demonstrează intenţia noi Administraţii de a reconsolida relaţia cu statul aliat din Orientul Mijlociu, unde SUA conduce o coaliţie împotriva SI şi încearcă să lupte împotriva influenţei iraniene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici