Biserica Anglicană va ancheta presupuse cazuri de pedofilie

Arhiepiscopul de Canterbury, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Anglicane, a anunţat iniţierea unei anchete în legătură cu "politica de protejare a copiilor", în contextul scandalului privind pedofilia.

87 afișări
Imaginea articolului Biserica Anglicană va ancheta presupuse cazuri de pedofilie

Arhiepiscopul de Canterbury (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Arhiepiscopul de Canterbury a lansat o anchetă în legătură cu politica de protejare a copiilor în dioceza Chichester (sudul Angliei)", se arată într-un comunicat al Bisericii Anglicane.

Ancheta a fost lansată "ca reacţie la preocupările din cadrul diocezei", precizează comunicatul, fără a oferi detalii.

Ancheta a fost încredinţată unui episcop şi unui avocat, care vor analiza dispoziţiile actuale privind protejarea copiilor şi vor formula recomandări. Raportul este aşteptat în februarie 2012.

Potrivit ziarului The Times, doi clerici se află în centrul scandalului. Este vorba de fostul vicar din Bexhill-on-Sea, în dioceza Chichester, care a făcut obiectul unor plângeri privind activităţi de pedofilie. Al doilea este un preot din Brede, tot în dioceza Chichester, acuzat de abuzuri sexuale comise împotriva unui copil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici