Biserica ortodoxă rusă propune un referendum pentru interzicerea relaţiilor homosexuale

Biserica ortodoxă rusă a sugerat, vineri, organizarea unui referendum pentru a interzice relaţiile între homosexuali, o situaţie care ar conduce la criminalizarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex, aşa cum era pe vremea Uniunii Sovietice.

252 afișări
Imaginea articolului Biserica ortodoxă rusă propune un referendum pentru interzicerea relaţiilor homosexuale

Biserica ortodoxă rusă propune un referendum pentru interzicerea relaţiilor homosexuale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ar trebui ca această problemă să fie discutată în societate, dat find că puterea este în mâinile poporului", a declarat, potrivit AFP, părintele Vsevolod Ciaplin, purtătorul de cuvânt al Bisericii ortodoxe ruse, într-un interviu acordat cotidianului Izvestia.

"Sunt convins că relaţiile sexuale de acest fel trebuie excluse total din societatea noastră. Dacă vom reuşi acest lucru prin convingeri morale, ar fi cu atât mai bine. Iar dacă ne raportăm la lege, să întrebăm oamenii dacă sunt pregătiţi pentru aşa ceva", a adăugat părintele Ciaplin, sugerând organizarea unui referendum.

"Majoritatea cetăţenilor trebuie să stabilească ce înseamnă infracţiune în Rusia", a subliniat părintele Ciaplin.

Până în anul 1993, homosexualitatea era considerată în Rusia o infracţiune pasibilă de până la opt ani de închisoare, fiind catalogată drept boală psihică până în anul 1999.

În 2013, Rusia a adoptat o lege care prevede amenzi şi chiar închisoare pentru "propaganda" homosexuală în rândul minorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici