Blinken: Cel puţin patru nigerieni au fost ucişi în atacul asupra unui convoi american

Cel puţin patru nigerieni au fost ucişi într-un atac asupra unui convoi format din două vehicule guvernamentale americane în Nigeria, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând că atacul nu pare să fi fost îndreptat împotriva misiunii americane din această ţară.

3592 afișări
Imaginea articolului Blinken: Cel puţin patru nigerieni au fost ucişi în atacul asupra unui convoi american

Într-o declaraţie de miercuri, Blinken a spus că misiunea americană şi omologii săi nigerieni lucrează pentru a stabili locaţia şi starea celor dispăruţi. În total, în convoi se aflau nouă cetăţeni nigerieni, a spus el, citat de Reuters.

Convoiul transporta cinci angajaţi ai misiunii americane în Nigeria şi patru membri ai forţelor de poliţie din Nigeria. Aceştia călătoreau înainte de o vizită planificată a personalului misiunii americane la un proiect de răspuns la inundaţii finanţat de SUA în statul nigerian Anambra, a declarat Blinken.

„Condamnăm în termenii cei mai fermi acest atac”, a spus Blinken. „Vom lucra îndeaproape cu colegii noştri din Nigeria din domeniul aplicării legii pentru a încerca să-i aducem pe cei responsabili în faţa justiţiei. Statele Unite nu au o prioritate mai mare decât siguranţa şi securitatea personalului nostru”, a spus el.

„Ne exprimăm sincerele noastre condoleanţe familiilor celor ucişi în atac şi ne angajăm să facem tot posibilul pentru a-i recupera în siguranţă pe cei care sunt încă dispăruţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici