Blinken laudă "progresul bun" al contraofensivei ucrainene în timpul vizitei la Kiev

Secretarul de stat american Antony Blinken a remarcat "progresele bune" înregistrate de Ucraina în contraofensiva sa, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o miercuri la Kiev cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

204 afișări
Imaginea articolului Blinken laudă "progresul bun" al contraofensivei ucrainene în timpul vizitei la Kiev

Blinken laudă "progresul bun" al contraofensivei ucrainene în timpul vizitei la Kiev

În scurtele remarci făcute la ministerul de externe, Kuleba a declarat că "aşteaptă cu nerăbdare o conversaţie productivă şi orientată spre rezultate cu dumneavoastră [Blinken]", relatează CNN.

Blinken a declarat că, în cea de-a treia sa vizită de la invazia rusă, a fost din nou "impresionat de curajul şi rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean, a forţelor ucrainene, a conducerii Ucrainei".

"Şi mă aflu aici, în primul rând, pentru a demonstra sprijinul nostru continuu şi hotărât pentru Ucraina, în timp ce face faţă acestei agresiuni", a spus el.

"Am văzut progrese bune în contraofensivă, ceea ce este foarte încurajator. Vrem să ne asigurăm că Ucraina are ceea ce are nevoie nu numai pentru a reuşi în contraofensivă, ci şi pentru a avea ceea ce are nevoie pe termen lung, pentru a se asigura că are o puternică forţă de descurajare, o puternică capacitate de apărare, astfel încât, în viitor, agresiuni ca aceasta să nu se mai repete", a adăugat Blinken.

El a adăugat: "Suntem, de asemenea, hotărâţi să continuăm să lucrăm cu partenerii noştri în timp ce aceştia construiesc şi reconstruiesc o economie puternică, o democraţie puternică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici