Blinken şi Austin spun că documentele secrete declasificate sunt luate foarte în serios

530 afișări
Imaginea articolului Blinken şi Austin spun că documentele secrete declasificate sunt luate foarte în serios

Department of Defense

Scurgerea documentelor clasificate de la Pentagon este luată foarte în serios, a declarat marţi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Nu pot spune prea multe în timp ce ancheta Departamentului de Justiţie este în desfăşurare, dar luăm asta foarte în serios”, a spus Austin în primele sale observaţii publice despre scurgere.

Şi vom continua să lucrăm îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri excepţionali şi nimic nu ne va împiedica vreodată să menţinem America în siguranţă”.

Austin a adăugat că Departamentul Apărării va „întoarce fiecare piatră până vom găsi sursa” documentelor de informaţii scurse.

„Erau undeva pe web şi unde exact şi cine avea acces la acel moment nu ştim, pur şi simplu nu ştim în acest moment”, a spus el în timpul unei conferinţe de presă cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi senior oficiali filipinezi.

Austin a spus că documentele de care au cunoştinţă datează pe 28 februarie şi 1 martie şi că nu ştiu dacă există „alte documente” care au fost postate.

„Din nou”, a spus el, „vom continua să investigăm şi să încercăm să determinăm domeniul complet al activităţii”.

Austin a spus că a fost informat pentru prima dată cu privire la „dezvăluirea neautorizată” a documentelor pe 6 aprilie şi de atunci convoacă zilnic lideri de rang înalt, potrivit CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici