Blocaje la graniţele Germaniei. Transportatorii cer înfiinţarea unor culoare verzi

  • Blocajele de la graniţele Germaniei ar putea fi înlăturate prin înfiinţarea unor culoare verzi.
  • Aceste blocaje au apărut după ce autorităţile au decis să-i testeze pentru COVID-19 pe şoferii profesionişti.
  • Iniţiativa este sprijinită de numeroase ţări membre ale Uniuniii Europene.
8739 afișări
Imaginea articolului Blocaje la graniţele Germaniei. Transportatorii cer înfiinţarea unor culoare verzi

FOTO: Profimedia

Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai Guvernelor Statelor Membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER) s-a întrunit miercuri pentru a analiza dificultăţile privind aplicarea Culoarelor Verzi, în contextul blocajelor apărute la frontierele interne ale UE ca urmare a deciziei Germaniei şi a altor state membre de a solicita testarea COVID-19 a şoferilor profesionişti.

La reuniunea de miercuri, 18 state membre au sprijinit ideea Culoarelor Verzi, astfel încât să nu apară reacţii în interiorul UE. Participanţii au şi soluţii.

„Comisia Europeană a propus în mod proactiv câteva bune practici, cum ar fi prelungirea cerinţei de validitate a testului de 48 de ore, ridicarea obligaţiei de testare pentru tranzit şi asigurarea transparenţei şi fluxului de informaţii. Aceste propuneri au fost binevenite de Preşedinţia portugheză care a indicat că va urmări realizarea acestora”, au anunţat reprezentanţii COREPER.

De asemenea, miniştrii afacerilor interne din UE au primit o scrisoare prin care li se solicită o abordare comună în cazul restricţionării liberei circulaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici