Blocarea de către Rusia a exporturilor de cereale ucrainene este o crimă de război - Josep Borrell

Blocarea de către Rusia a exportului a milioane de tone de cereale ucrainene este o crimă de război, a declarat luni şeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

244 afișări
Imaginea articolului Blocarea de către Rusia a exporturilor de cereale ucrainene este o crimă de război - Josep Borrell

Blocarea de către Rusia a exporturilor de cereale ucrainene este o crimă de război - Josep Borrell

"Facem apel la Rusia să deblocheze porturile (ucrainene)... Este de neconceput, nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame", a declarat acesta, potrivit Reuters.

"Este o adevărată crimă de război, aşa că nu-mi pot imagina că acest lucru va mai dura mult timp", a spus el la sosirea la o reuniune a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană la Luxemburg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici