Blocul turn din Londra, o ruină după ce a fost mistuit de incendiu. Un inginer constructor verifică rezistenţa şi pericolul de prăbuşire a clădirii

Un inginer constructor a fost trimis pentru a monitoriza stabilitatea clădirii din Londra care a fost afectată de un incendiu, soldat cu mai mulţi morţi şi peste 50 de răniţi, a anunţat serviciul de pompieri, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

4461 afișări
Imaginea articolului Blocul turn din Londra, o ruină după ce a fost mistuit de incendiu. Un inginer constructor verifică rezistenţa şi pericolul de prăbuşire a clădirii

Incendiul devastator de la blocul turn din Londra: Un inginer constructor analizează rezistenţa şi pericolul de prăbuşire a clădirii cuprinse de flăcări (Imagine: Kyodo News/ SIPA USA)

"Avem un inginer de structură, care împreună cu consilierul meu pentru căutări şi salvări urbane, monitorizează stabilitatea clădirii", a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra.

"În acest moment, clădirea continuă să fie sigură pentru echipele noastre", a adăugat oficialul, care a precizat că pompierii au ajuns până la etajele 19 şi 20 ale clădirii.

Un incendiu a izbucnit la o clădire de apartamente cu 24 de etaje, din vestul Londrei, Grenfell Tower. Peste 200 de pompieri şi 20 de autospeciale încearcă să stingă flăcările şi se depun eforturi susţinute pentru evacuarea oamenilor din clădire.

Mai multe persoane au decedat în incendiului, iar peste 50 de persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici