Blocurile de dreapta şi de centru-stânga sunt la egalitate în urma alegerilor din Israel

Blocurile de dreapta şi de centru-stânga sunt la egalitate în urma numărării a 99,5 la sută din buletinele de vot în alegerile legislative de marţi, potrivit datelor publicate miercuri de Comisia electorală centrală.

191 afișări
Imaginea articolului Blocurile de dreapta şi de centru-stânga sunt la egalitate în urma alegerilor din Israel

Blocurile de dreapta şi de centru-stânga sunt la egalitate în urma alegerilor din Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blocul de dreapta, condus de Likud-Israel Beiteinou, formaţiunea premierului Benjamin Netanyahu, şi blocul de centru-stânga au obţinut fiecare câte 60 de locuri, potrivit cifrelor publicate pe Internet de Comisia electorală centrală. 

Blocul de dreapta, condus de Likud-Israel Beiteinou, coaliţia premierului Benjamin Netanyahu, şi blocul de centru-stânga, incluzând în special partidul Yesh Atid - care a creat surpriză - şi partidele arabe, au obţinut fiecare câte 60 de locuri, potrivit cifrelor publicate pe Internet de Comisia electorală centrală.

Lista comună formată de Likud al premierului Benjamin Netanyahu cu partidul Israël Beiteinou al fostului său ministru de Externe Avigdor Lieberman obţine 31 de locuri în Parlament faţă de 42 câte are în actuala legislatură, potrivit Comisiei electorale.

Partidul de centru Yesh Atid, lansat în urmă cu un an de fostul jurnalist Yair Lapid, devine a doua formaţiune a ţării cu 19 deputaţi din 120, clasându-se înaintea Partidului Muncii, care obţine 15 locuri.

Printre celelalte partide considerate ca aliaţi "fireşti" ai lui Netanyahu, Căminul evreiesc, formaţiune naţionalistă religioasă care reprezintă coloniştii şi este condusă de Naftali Bennett, are 11 aleşi, partidele ultraortodox sephard Shass 11 şi aşkenad Iudaismul Unificat al Torah şapte.

Noua mişcare de centru a fostului ministru de Externe Tzipi Livni, HaTnouha, care a făcut campanie pentru relansarea procesului de pace cu palestinienii, obţine şase mandate, Meretz (stânga) tot şase, partidele arabe 12, iar Kadima două.

În calitate de lider al principalei formaţiuni, Netanyahu este cel mai bine plasat, în pofida contraperformanţei sale, pentru a fi desemnat de preşedintele Shimon Peres să formeze viitorul Guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici