Boiko Borisov: Bulgaria şi România vor cere CE să intervină în cazul agricultorilor greci

România şi Bulgaria vor cere marţi dimineaţă Comisiei Europene să intervină în cazul blocării punctelor de trecere a frontierei bulgare cu Grecia de către agricultorii greci, a anunţat luni seara premierul bulgar, Boiko Borisov, citat de site-ul Novinite.com.

60 afișări
Imaginea articolului Boiko Borisov: Bulgaria şi România vor cere CE să intervină în cazul agricultorilor greci

Boiko Borisov: Bulgaria şi România vor cere CE să intervină în cazul agricultorilor greci

Premierul Borisov a declarat pentru postul de televiziune BNT că Bulgaria înregistrează pierderi semnificative din cauza blocadei agricultorilor greci, care cer preţuri mai bune pentru produsele lor.

Borisov a subliniat că Bulgaria va cere ca blocada să fie anulată până miercuri dimineaţă, în caz contrar va cere Comisiei Europene să impună sancţiuni Greciei, deoarece Sofia nu intenţionează să plătească pentru problemele altui stat.

"Vom deveni foarte duri în poziţia noastră de acum. Pentru o persoană cu o afacere de mici dimensiuni, să piardă 500 sau 1.000 de leva (255-511 euro) este important. De aceea vrem să vedem blocada încheiată până miercuri, altfel vom cere compensaţii", a conchis premierul bulgar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici