Bolivia trimite un ambasador la Washington, după o pauză de 11 ani. Pe cine a numit Jeanine Áñez, liderul interimar al ţării

Jeanine Áñez, liderul interimar de la La Paz, a numit primul ambasador al Ecuadorului în SUA, după o pauză de 11 ani în perioada cât statul sud-american a fost condus de preşedintele Evo Morales, care a fost forţat recent să demisioneze ca urmare a protestelor violente, informează postul BBC News

306 afișări
Imaginea articolului Bolivia trimite un ambasador la Washington, după o pauză de 11 ani. Pe cine a numit Jeanine Áñez, liderul interimar al ţării

Bolivia numeşte primul său ambasador în SUA după o pauză de 11 ani

Noul ambasador, Walter Oscar Serrate Cuellar, a fost reprezentantul Ecuadorului la ONU.

Pe perioada de aproape 14 ani cât Morales s-a aflat la putere, relaţiile ţării sale cu SUA au fost marcate de tensiuni. În 2008, ambasadorii celor două ţări au fost expulzaţi în urma unei dispute diplomatice.

Morales şi-a dat demisia pe 10 noiembrie, după mai multe săptămâni de proteste violente izbucnite în urma unor alegeri prezidenţiale controvesate, marcate de nereguli. Opoziţia susţine că rezultatul scrutinului, câştigat de Morales, a fost viciat de fraude electorale, în timp ce fostul preşedinte afirmă că este victima unei lovituri de stat a dreptei.

Cel puţin 29 de persoane au decedat în urma confruntărilor violente între forţele de securitate şi protestatari.

Senatoarea Jeanine Áñez s-a declarat preşedinte interimar la scurt timp după demisia lui Morales şi a fost recunoscută oficial de către SUA.

Morales şi Juan Ramón Quintana, unul din principalii săi colaboratori, sunt acuzaţi de sediţiune şi terorism de Administraţia interimară a Boliviei, care încearcă să obţină arestarea lor. Morales a fugit în Mexic unde a cerut azil politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bolivia,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici