Bombardament asupra centralei nucleare Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Un bombardament a lovit o linie electrică de înaltă tensiune la o centrală nucleară ucraineană capturată de Rusia, dar autorităţile ucrainene au declarat că centrala funcţionează în continuare şi că nu au fost detectate scurgeri radioactive.

3929 afișări
Imaginea articolului Bombardament asupra centralei nucleare Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a dat vina pe bombardamentele ruseşti pentru avariile de la centrala Zaporojie, cea mai mare din Europa, potrivit Reuters.

Anterior, administraţia instalată de Rusia în oraşul ucrainean ocupat Enerhodar a declarat că obuze ucrainene au lovit liniile de la centrală, în sud-estul ţării.

Agenţia de ştiri Interfax a citat administraţia oraşului spunând că a izbucnit un incendiu în incinta centralei şi că energia electrică necesară pentru funcţionarea în siguranţă a reactoarelor a fost întreruptă. Centrala a fost capturată de forţele ruseşti la începutul lunii martie, în prima etapă a războiului.

Energoatom a declarat că centrala - situată la aproximativ 200 km (160 de mile) la nord-vest de portul Mariupol, aflat sub control rusesc - încă funcţionează şi că nu au fost detectate descărcări radioactive.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici