Bombardierele ruşesti ajunse în Venezuela nu au arme nucleare la bord

Cele două bombardiere ruseşti care au ajuns miercuri în Venezuela, oficial pentru zboruri de antrenament, "nu au arme nucleare la bord", a declarat joi un oficial de rang înalt al Forţelor aeriene ruse.

23 afișări
Imaginea articolului Bombardierele ruşesti ajunse în Venezuela nu au arme nucleare la bord

Bombardierele ruşesti ajunse în Venezuela nu au arme nucleare la bord (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu au existat arme nucleare la bordul acestor avioane", a declarat consilierul comandantului şef al Forţelor aeriene, Vladimir Drik, citat de agenţia Interfax.

"Echipajele vor efectua de la o baza aeriană din Venezuela mai multe zboruri deasupra apelor neutre din Atlantic şi din Marea Caraibelor. Întoarcerea bombardierelor de tip TU-160 la baza (din Rusia) este prevăzută pentru 15 septembrie", a precizat el.

"Zborul a fost efectuat conform unui plan elaborat anterior la ordinul comandantului suprem (preşedintele rus Dmitri Medvedev-n.r.)", a subliniat oficialul.

"Rusia nu are baze militare în America Latină. Aterizarea avioanelor pe o bază aeriană venezueleană a fost efecutată conform unui acord stabilit anterior", a comentat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Andrei Nesterenko.

Potrivit unui anunţ făcut de Moscova şi confirmat de Caracas, două bombardiere ruseşti sunt de miercuri în Venezuela pentru a efectua "zboruri de antrenament", la numai două zile după ce marina rusă anunţase pentru luna noiembrie manevre navale comune în Caraibe.

Venezuela şi-a consolidat în ultimii ani cooperarea militară cu Rusia în urma unui important program de achiziţionare a armelor, care include puşti Kalaşnikov, elicoptere şi avioane de vânătoare Suhoi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici