Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după Brexit

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după separarea de Uniunea Europeană, notează Reuters şi The Associated Press.

703 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după Brexit

Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după Brexit

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după separarea de Uniunea Europeană, notează Reuters şi The

La finalul unui întrevederi cu omologul său austriac, Sebastian Kurz, Johnson a subliniat că Marea Britanie "nu părăseşte Europa, părăseşte Uniunea Europeană, doreşte o Uniune Europeană puternică, dar şi un Regat Unit puternic".

Johnson a reiterat că Marea Britanie "părăseşte Uniunea Europeană, însă nu părăseşte Europa," precizând că "Guvernul britanic condus de Theresa May este în totalitate decis să coopereze la politica externă europenă şi în domeniul apărării şi securităţii europene".

Oficialul britanic a vorbit şi despre situaţia din Ucraina şi s-a pronunţat împotriva relaxării sancţiunilor impuse Rusiei pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei.

"Evenimentele din Ucraina sunt în continuare foarte îngrijorătoare şi în opinia mea este important să menţinem presiunea asupra Rusiei şi să vedem un progres în ceea ce priveşte Acordurile de la Minsk," a declarat Boris Johnson.

"O relaxare nu poate avea loc până când nu observăm un avans în direcţia Acordurilor de la Minsk," a completat el.

Miniştrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situaţia din Turcia, dar şi despre relaţiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici