Boris Johnson şi Emmanuel Macron au discutat la telefon în contextul crizei din Ucraina. Aliaţii NATO vor fi uniţi împotriva agresiunii ruseşti

  • În timpul unei convorbiri telefonice de sâmbătă, premierul britanic şi preşedintele francez au discutat despre evoluţia îngrijorătoare a crizei ucrainene.
  • Aliaţii din NATO vor fi uniţi în lupta lor împotriva agresiunii ruseşti "oriunde şi oricum ar avea loc", au convenit Boris Johnson şi Emmanuel Macron.
4019 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson şi Emmanuel Macron au discutat la telefon în contextul crizei din Ucraina. Aliaţii NATO vor fi uniţi împotriva agresiunii ruseşti

Johnson l-a pus la curent pe Macron cu privire la vizita sa de săptămâna aceasta la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. În timpul vizitei sale, Johnson a declarat că există informaţii care sugerează că ameninţarea unei "campanii militare iminente" din partea Rusiei este "un pericol clar şi prezent".

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat despre convorbirea cu Macron că cei doi lideri "au convenit că găsirea unei soluţii diplomatice la tensiunile actuale trebuie să rămână prioritatea principală".

"Primul ministru şi preşedintele Macron au subliniat că NATO trebuie să fie unită în faţa agresiunii ruseşti. Ei au convenit să continue să colaboreze pentru a dezvolta un pachet de sancţiuni care să intre în vigoare imediat în cazul în care Rusia va invada în continuare Ucraina".

"Liderii au discutat despre activitatea lor de consolidare a flancului estic al NATO, asigurându-se că aliaţii sunt pe deplin apăraţi împotriva activităţii ruseşti rău intenţionate, oriunde şi oricum ar avea loc" a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit The Guardian.

Liderii europeni urmează să se deplaseze atât la Moscova, cât şi la Kiev, în încercarea de a calma tensiunile. Macron este aşteptat să viziteze Moscova luni şi Kievul marţi, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, va călători la Kiev pe 14 februarie şi la Moscova a doua zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici