Boris Johnson şi Rishi Sunak s-au întâlnit în mare taină

Boris Johnson a purtat discuţii în secret cu fostul său ministru de Finanţe, Rishi Sunak, în timp ce se pregătesc să intre în cursa pentru înlocuirea lui Liz Truss în funcţia de prim-ministrul al Marii Britanii, relatează instituţiile de presă.

847 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson şi Rishi Sunak s-au întâlnit în mare taină

Hepta

Cei doi politicieni au devenit primii favoriţi pentru a o înlocui pe Truss, care şi-a anunţat demisia joi la doar şase săptămâni de la începerea unui mandat care a aruncat Marea Britanie într-o perioadă post-Elisabetană de tulburări politice şi economice.

Sunak a atins pragul de 100 de nominalizări pentru a ajunge în faza de vot şi şi-a anunţat candidatura, iar aliaţii lui Johnson au spus că s-a întors în ţară dintr-o vacanţă în Caraibe cu intenţia de a se alătura cursei. 

Un tur de tur între cei doi bărbaţi s-ar putea dovedi dezbinător pentru partidul conservator pentru că mulţi dintre susţinătorii lui Johnson dau vina pe demisia lui Sunak din iulie pentru că a provocat căderea guvernului său. Unele publicaţii au speculat că cei doi candidaţi ar putea ajunge la un fel de înţelegere.

Sursele BBC au spus că întâlnirea a avut loc, dar „nu a fost dezvăluit ceea ce au discutat”, în timp ce agenţia de presă britanică PA Media a raportat că cei doi „s-au spus că ar fi blocaţi în discuţii până seara târziu” sâmbătă.

Între timp, Sky News s-a referit la întâlnire drept un „summit secret”.

Candidatul care va obţine majoritatea voturilor va deveni automat liderul partidului şi noul premier al Marii Britanii până vineri, 28 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici