Boris Tadici, ameninţat cu moartea

Preşedintele sârb Boris Tadici a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea, în care este calificat drept "trădător" al poporului, relatează cotidianul Blic, în ediţia electronică de luni.

19 afișări
Imaginea articolului Boris Tadici, ameninţat cu moartea

Boris Tadici, ameninţat cu moartea (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să plăteşti pentru trădarea ţării", se poate citi în scrisoare, care adaugă că orice trădător al sârbilor "trebuie să primească ceea ce merită - un glonţ în cap".

Scrisoarea ar fi fost trimisă din Chicago, potrivit cotidianului sârb, dar informaţiile arată că aceasta a fost pusă la poştă din Serbia. Aceasta este doar una dintr-o serie de scrisori primite de preşedintele sârb, care anunţă asasinarea sa, acestea multiplicându-se în special după proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo. Biroul de presă al preşedintelui a refuzat să facă orice comentariu privind această scrisoare.

Noua ameninţare coincide cu declaraţiile oponenţilor politicilor ai lui Tadici, care l-au calificat pe acesta drept "trădător al intereselor sârbeşti".

Fostul director al Institutului pentru criminologie a avertizat poliţia, procuratura şi serviciile de informaţii să reacţioneze urgent. "Preşedintele Tadici, de asemenea, nu trebuie să păstreze tăcerea. În cazul lui (Zoran) Djindjici am comis o greşeală ascunzând informaţiile referitoare la ameninţări şi riscuri", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici