Bosnia: Unsprezece vameşi au fost arestaţi pentru contrabandă cu cafea

Poliţia bosniacă a arestat miercuri 11 vameşi acuzaţi că au luat parte la traficarea a 3.000 de tone de cafea, cauzând un prejudiciu de 4,5 milioane de euro la bugetul de stat, au declarat surse oficiale.

118 afișări
Imaginea articolului Bosnia: Unsprezece vameşi au fost arestaţi pentru contrabandă cu cafea

Unsprezece vameşi au fost arestaţi în Bosnia pentru contrabandă cu 3.000 de tone de cafea (Imagine: Marius Vasilica/Arhiva Mediafax Foto)

"Unsprezece vameşi au fost arestaţi. Aceştia sunt suspectaţi de neglijenţă în executarea îndatoririlor şi de abuz de putere", a declarat pentru presă o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Kristina Jozic.

Aceşti vameşi sunt acuzaţi că au lăsat să treacă între 2009 şi 2011 peste o sută de camioane ce transportau cafea verde, declarată ca fiind zgură expandată, un produs utilizat ca material izolant în clădiri.

"Estimăm că prejudiciul adus în decursul acestei perioade bugetului de stat se ridică la 4,5 milioane de euro. În total, 138 de camioane au trecut graniţa, cu 3 milioane de kilograme de cafea care a fost ilegal plasată pe piaţa locală", a precizat Jozic.

Bosnia este unul dintre statele Balcanilor cele mai afectate de corupţie, însă responsabilii politici şi angajaţii administraţiei locale sunt rar condamnaţi de justiţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici