Brazilia confirmă primul deces din cauza gripei porcine

Ministerul brazilian al Sănătăţii a confirmat duminică primul deces atribuit gripei A H1N1 şi 36 de cazuri noi de infecţie cu virusul care provoacă această boală.

12 afișări
Imaginea articolului Brazilia confirmă primul deces din cauza gripei porcine

Brazilia confirmă primul deces din cauza gripei porcine (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al ministerului, victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, "este o persoană adultă originară din statul Rio Grande do Sul care îşi petrecuse o săptămână în Argentina".

Cele 36 de cazuri noi de infecţie, ridică la 627 numărul persoanelor contaminate cu virusul A H1N1 în ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână.

"Aproape toţi pacienţii sunt deja vindecaţi sau în curs de vindecare", precizează comunicatul.

Ministerul a adăugat că "urmăreşte de asemenea" cazul unui alt deces care a survenit în Rio Grande do Sul, a cărui cauză ar putea fi legată de gripa porcină. Este vorba despre un pacient american care a murit vineri în acest stat.

Autorităţile sanitare aşteaptă rezultatul analizelor pentru a confirma dacă americanul în vârstă de 58 de ani, de profesie inginer care se afla într-o călătorie de afaceri, a fost victima virusului sau nu.

Americanul, care era diabetic, a ajuns în Brazilia duminică şi a fost internat miercuri la Montenegro, la 80 de kilometri de Porto Alegre, unde a ajuns în comă. Acesta a decedat vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici