NEWS ALERT  Brazilia declară stare de urgenţă din cauza gripei aviare

Brazilia a declarat stare de urgenţă pentru şase luni după ce au fost depistate mai multe cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice, transmite BBC.

435 afișări
Imaginea articolului  Brazilia declară stare de urgenţă din cauza gripei aviare

Brazilia a declarat o stare de urgenţă sanitară animală de şase luni după ce au fost depistate mai multe cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice.

Şapte cazuri au fost raportate în statul Espirito Santo, iar un altul a fost descoperit în statul Rio de Janeiro.

Declaraţia de urgenţă facilitează adoptarea de măsuri pentru a opri răspândirea virusului H5N1, foarte contagios.

Brazilia este cel mai mare exportator mondial de carne de pui, cu vânzări anuale de aproape 10 miliarde de dolari.

Autorităţile spun că cazurile au fost depistate departe de principalele zone de producţie din sudul ţării. transmite BBC

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici