Christine Lagarde a primit susţinerea Parlamentului European pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde a primit susţinerea Parlamentului European pantru a deveni viitorul preşedinte al Băncii Centrale Europene în urma unui vot care a avut loc marţi, potrivit postului Deutsche Welle.

228 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde a primit susţinerea Parlamentului European pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde a prmit susţinerea Parlamentului European pentru funcţia de preşedinte al BCE

Lagarde, care anterior a deţinut funcţia de director al Fondului Monetar Internaţional, a fost nominalizată în luna iulie pentru această poziţie.

Aceasta va fi succesoarea economistului italian Mario Draghi.

În urma votului care a avut loc marţi la Strasburg, Franţa, Lagarde a primit 394 de voturi pentru, 206 împotrivă şi 49 de abţineri.

Lagarde va fi numită oficial în funcţie de către liderii UE în octombrie.

Christine Lagarde, în vârstă de 63 de ani, s-a aflat la conducerea Fondului Monetar Internaţional din 2011, înlocuindu-l pe Dominique Strauss Khan. Lagarde s-a născut în Paris, Franţa, este de peofesie avocat, şi va deveni prima femeie care va deţine această funcţie.

Taguri:
ue,
bce,
parlament

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici