MONITORUL APĂRĂRII | Coreea de Nord ameninţă că va opri negocierile cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud/ REACŢIA Pentagonului

Regimul Kim Jong-Un a avertizat, joi, că ar putea întrerupe contactele cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud din cauza exerciţiilor comune efectuate de militari sud-coreeni şi americani, în ceea ce pare a fi o schimbare de ton a Phenianului.

10978 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Coreea de Nord ameninţă că va opri negocierile cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud/ REACŢIA Pentagonului

Schimbare de ton a Phenianului: Coreea de Nord ameninţă că va opri negocierile cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud

Ri Son Gwon, preşedintele Comisiei nord-coreene pentru Reunificare paşnică, a criticat dur participarea armatei sud-coreene la exerciţii militare alături de Statele Unite, numind Guvernul de la Seul "ignorant şi incompetent".

"Dacă situaţia gravă care a condus la suspendarea discuţiilor la nivel înalt între Coreea de Nord şi Coreea de Sud nu va fi rezolvată, nu va mai fi niciodată uşor să discutăm cu actualul regim din Coreea de Sud", a declarat Ri Son Gwon, citat de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Administraţia Donald Trump nu va diminua amploarea exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud

Administraţia Donald Trump nu intenţionează să reducă amploarea exerciţiilor militare efectuate împreună cu armata din Coreea de Sud, pe fondul reacţiilor dure ale Coreei de Nord.

Întrebată dacă oficialii de la Washington analizează posibilitatea diminuării amplorii exerciţiilor militare pentru a facilita negocierile cu regimul de la Phenian, Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat: "Nu au existat discuţii de acest tip". 

CITEŞTE continuarea articolului în Monitorul Apărării şi Securităţii

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici