BREAKING NEWS Lukaşenko: Prigojin a acceptat oprirea avansării combatanţilor Wagner pe teritoriul Rusiei

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar privat Wagner, a acceptat oprirea avansării combatanţilor pe teritoriul Rusiei, în cadrul negocierilor cu preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, anunţă Preşedinţia de la Minsk.

3147 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS Lukaşenko: Prigojin a acceptat oprirea avansării combatanţilor Wagner pe teritoriul Rusiei

BREAKING NEWS Lukaşenko: Prigojin a acceptat oprirea avansării combatanţilor Wagner pe teritoriul Rusiei

"În cursul dimineţii, preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a informat pe omologul său belarus despre situaţia din sudul Rusiei asociată acţiunilor Grupului paramilitar privat Wagner. Cei doi preşedinţi au stabilit să efectueze acţiuni comune. În acest sens, preşedintele Belarusului, în acord cu preşedintele Rusiei, a purtat discuţii cu Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner. Negocierile au continuat toată ziua. Au fost de acord că este inadmisibil să izbucnească un masacru pe teritoriul Rusiei. Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a opri acţiunile membrilor Grupului Wagner pe teritoriul Rusiei şi de a lua măsuri suplimentare pentru reducerea tensiunilor", anunţă Preşedinţia din Belarus, conform agenţiei oficiale Belta, postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

"Actualele propuneri sunt perfect acceptabile pentru rezolvarea crizei, cu garanţii de securitate pentru combatanţii Wagner", a precizat Preşedinţia de la Minsk.

Informaţiile nu pot fi confirmate din alte surse. Serviciile de securitate ruse continuă intensificarea măsurilor de apărare la periferia Moscovei, în contextul avansării membrilor Grupului paramilitar Wagner, acuzat de rebeliune. Potrivit site-ului Tagesschau.de, armata rusă a creat puncte de control pe şoseaua de centură a Moscovei. Trupele ruse continuă operaţiunile contra Grupului Wagner în regiunea Rostov-pe-Don, situată în sud-vestul Rusiei. Prezenţa militanţilor Grupului Wagner a fost semnalată şi în regiunile Lipetsk şi Voronej.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici