BREAKING NEWS Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit

  • Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit.
  • Starea de sănătate a fostului papă era gravă şi îşi petrecea nopţile asistat de medici.
10677 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit

BREAKING NEWS Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit

Fostul papă Benedict al XVI-lea, primul care a demisionat în ultimele secole, a murit la vârsta de 95 de ani.

„Cu tristeţe informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9.34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican", a declarat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Informaţii suplimentare vor urma cât mai curând posibil", a adăugat el.

Începând de luni, 2 ianuarie 2023, trupul neînsufleţit al Papei emerit Benedict al XVI-lea se va afla în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru despărţirea de credincioşi.

Starea de sănătate a Papei Emerit, aşa cum a fost numit Benedict după ce a demisionat, a suferit o "înrăutăţire în ultimele ore" din cauza vârstei, a precizat Vaticanul, iar medicii îi monitorizau în permanenţă starea.

Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice, le ceruse credincioşilor să se roage pentru el la finalul audienţei sale generale de miercuri dimineaţă. Suveranul Pontif a mers să-l viziteze pe Benedict la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican după audienţa generală.

Benedict locuia Vatican după ce a încetat să mai fie papă în 2013. În ultimii ani devenise din ce în ce mai fragil, după ce îşi dedicase viaţa de după papalitate rugăciunii şi meditaţiei.

Timp de sute de ani, înainte ca Benedict să devină Sfântul Părinte, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici