BREAKING NEWS: Statele Unite închid spaţiul aerian pentru avioanele ruse şi afectează capacităţile de rafinare a petrolului

Administraţia Joseph Biden a anunţat, miercuri seară, noi sancţiuni împotriva Rusiei, printre măsuri figurând interzicerea zborurilor avioanelor ruse în spaţiul aerian american şi perturbarea activităţilor de rafinare a petrolului.

3714 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS: Statele Unite închid spaţiul aerian pentru avioanele ruse şi afectează capacităţile de rafinare a petrolului

Sursa foto: Profimedia

"Astăzi, Statele Unite, în coordonare cu aliaţii şi paternerii, impun noi costuri economice asupra Rusiei şi Belarusului ca reacţie la invazia brutală în Ucraina decisă de preşedintele Vladimir Putin. Statele Unite vor lua măsuri pentru a trage la răspundere Belarusul din cauza facilitării invaziei lui Putin în Ucraina, pentru a slăbi sectorul rus al apărării şi puterea militară în următorii ani, pentru a viza cele mai importante surse de bogăţie ale Rusiei şi pentru a interzice cursele companiilor aeriene ruse în spaţiul aerian al SUA", anunţă Casa Albă, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Ca rezultat al coordonării noastre istorice la nivel multilateral, Rusia a devenit un stat izolat din punct de vedere economic şi financiar la nivel mondial. Peste 30 de ţări, reprezentând mai mult de jumătate din economia mondială, au anunţat sancţiuni şi măsuri de control asupra exporturilor vizând Rusia", precizează Preşedinţia SUA.

"Rusia devine din ce în ce mai izolată în sistemul internaţional financiar şi comercial. Îl oprim pe Putin să aibă acces la resursele financiare pentru război pentru a-şi atenua acţiunile şi a susţine invazia în Ucraina. Statele Unite şi guverne din întreaga lume îi urmăresc pe acoliţii lui Putin şi pe familiile acestora prin identificarea şi blocarea activelor deţinute de aceştia în respectivele jurisdicţii - iahturi, apartamente de lux, bani şi alte câştiguri ilegale. Şi Statele Unite şi aliaţii acţionează în mod coordonat pentru a minimiza impactul acestor măsuri asupra economiilor noastre, inclusiv prin furnizarea în mod coordonat a 60 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice. Vom continua să impunem costuri, alături de aliaţi şi de parteneri, atât timp cât Putin continuă escaladarea situaţiei", subliniază Casa Albă.

Washingtonul a dispus restricţii asupra importurilor de produse tehnologice din Belarus, sancţiuni asupra industriei militare ruse, limitarea exporturilor rafinăriilor de petrol ruse şi interzicerea curselor avioanelor ruse în spaţiul aerian al SUA.

"Statele Unite, aliaţii şi partenerii nu au interesul strategic de a reduce sursele globale de energie, de aceea am exceptat plăţile pentru energie din sancţiunile financiare. Dar avem cu toţii interesul strategic puternic de a degrada, în timp, statutul Rusiei de furnizor principal de energie. Aceste măsuri vor contribui la atingerea acestui obiectiv, în acelaşi timp prin protejarea consumatorilor americani", subliniază Preşedinţia de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici