LIVE-TEXT  Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic - ziua 1. Submarinul folosit pentru a duce turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic / Submersibilul are între 70 şi 96 de ore de oxigen disponibil

Submersibilul folosit pentru a duce turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic, declanşând o misiune de căutare şi salvare

8012 afișări
Imaginea articolului Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic  - ziua 1. Submarinul folosit pentru a duce turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic / Submersibilul are între 70 şi 96 de ore de oxigen disponibil

BREAKING NEWS Submarinul folosit pentru a duce turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic / Misiunea de căutare şi salvare a fost declanşată

UPDATE Echipajul de pe submarin nu a mai avut niciun contact în ultimele 7 ore

Membrii echipajului de la bordul submarinului dispărut nu au mai avut niciun contact cu uscatul în ultimele şapte ore, potrivit Sky News.
 
Submersibilul funcţionează prin lansarea de pe o navă-mamă care îl recuperează ulterior, la finalul misiunii sale.
 
De obicei, acesta trimite semnale către nava-mamă la fiecare 15 minute.
 
Însă, de mai bine de şapte ore nu a mai fost primit niciun semnal.

UPDATE Cinci persoane se află la bordul navei, confirmă Paza de Coastă americană

Paza de coastă americană a confirmat că la bordul navei dispărute se află cinci persoane.
 
Nu este clar dacă acestea sunt membri ai personalului OceanGate sau o combinaţie între aceştia şi turişti.

UPDATE Oceangate confirmă dispariţia membrilor echipajului, în timp ce căutările continuă 

OceanGate Expeditions, compania privată care organizează expediţii la mare adâncime, a confirmat într-un comunicat că este proprietarul submersibilului dispărut şi că la bordul acestuia se aflau mai multe persoane.
 
"Explorăm şi mobilizăm toate opţiunile pentru a aduce echipajul înapoi în siguranţă", a precizat aceasta.
 
"Toată atenţia noastră se concentrează pe membrii echipajului din submersibil şi pe familiile acestora. Lucrăm pentru întoarcerea în siguranţă a membrilor echipajului".

Ştirea iniţială

Paza de coastă din Boston a declarat pentru BBC că o operaţiune de căutare a submersibilului era în curs de desfăşurare.

Nu este clar câte persoane se aflau la bord în momentul în care a dispărut.

Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume, în momentul plecării sale în călătoria inaugurală, din Southampton, Anglia, cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, în data de 14 aprilie 1912, la ora 23:40, Titanic s-a ciocnit cu un aisberg şi la ora 02:30 a dimineţii zilei de 15 aprilie, nava s-a scufundat în Oceanul Atlantic. În urma naufragiului au murit 1.514 dintre cei 2.228 pasageri de la bord. Acesta a fost unul din cele mai mari dezastre maritime pe timp de pace din istoria lumii şi poveştile nespuse ale Titanicului mai ies la suprafaţă şi astăzi, la 106 ani de la scufundare şi la 18 ani de la lansarea celebrului film Titanic, regizat de James Cameron.

În actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici