Breivik este cel mai rău terorist din 1945 până acum. Ce spune tatăl criminalului din Norvegia despre fiul său

Tatăl extremistului norvegian de dreapta Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din iulie soldate cu 77 de morţi, apreciază că fiul său "este cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace", într-un interviu pentru presa germană care urmează să fie publicat joi.

1302 afișări
Imaginea articolului Breivik este cel mai rău terorist din 1945 până acum. Ce spune tatăl criminalului din Norvegia despre fiul său

Breivik este cel mai rău terorist din 1945 până acum. Ce spune tatăl criminalului din Norvegia despre fiul său (Imediafax Foto/AFP)

"Este cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace. A ucis 77 de (oameni) nevinovaţi şi nici măcar nu are remuşcări", a declarat Jens Breivik, în vârstă de 76 de ani, pentru săptămânalul Stern, într-unul dintre rarele interviuri pe care le-a acordat de la tragedia care a avut loc în Norvegia pe 22 iulie.

Fostul diplomat, care în prezent locuieşte în sudul Franţei şi care nu întreţinea aproape nicio legătură cu fiul său, vrea totuşi să îl viziteze în închisoare. "Vreau să-l privesc în ochi", a spus el, potrivit textului articolului, publicat miercuri, în care este anunţat interviul.

"Poate că voi putea să declanşez sentimente în el", a adăugat Jens Breivik. Ultimul contact cu fiul său a fost o conversaţie telefonică de acum şase ani, scrie publicaţia germană. Nu au existat "relaţii tată-fiu", a mai spus Jens Breivik. "Nu aveam nici cel mai mic interes sau subiect comun", a adăugat el.

"Este posibil ca toate aceste lucruri să nu se fi întâmplat, dacă m-aş fi ocupat mai mult de Anders", a apreciat Jens Breivik, deşi experţi psihiatri au declarat că Anders Behring Breivik nu este responsabil penal pentru faptele sale.

Într-un interviu pentru televiziunea norvegiană, la trei zile după atacurile de la Oslo, Jens Breivik a declarat că fiul său ar fi trebuit mai degrabă să se sinucidă decât să omoare alte persoane.

Pe 22 iulie, extremistul de dreapta, în vârstă de 32 de ani, ostil islamului şi multiculturalismului, a detonat o bombă lângă sediul Guvernului norvegian, după care a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune a tinerilor laburişti, pe Insula Utoya, în apropiere de capitala norvegiană. În total au fost ucise 77 de persoane, mai ales tineri.

Procesul lui Anders Behring Breivik urmează să fie deschis pe 16 aprilie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici