Brenton Tarrant va muri în închisoare pentru masacrul din Noua Zeelandă

  • Brenton Tarrant a pledat vinovat pentru atacul armat în care au murit 51 de oameni
  • Extremistul a lăsat în urmă un manifest de zeci de pagini în care explica măcelul
  • Condamnarea este o premieră în Noua Zeelandă
921 afișări

Procesul masacrului de anul trecut din Noua Zeelandă a ajuns la final. Brenton Tarrant, tânărul care a omorât 51 de oameni şi a rănit 40 anul trecut, a fost condamnat pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată. Condamnarea este o premieră în Noua Zeelendă. 

„Acţiunile tale au fost inumane. În mod deliberat, ai împuşcat un copil de 3 ani în timp ce se agăţa de piciorul tatălui său”, judecătorul Cameron Mander.

Judecătorul a  spus că faptele lui sunt atât de îngrozitoare, încât nici măcar o viaţă în închisoare nu îi va spăla păcatele. Brenton Tarrant are 29 de ani, este fost instructor de fitness şi s-a născut în Australia.
Tânărul de 29 de ani a folosit cinci arme ca să ucidă, iar pe una dintre ele a scris numele unor domnitori români. Extremistul a lăsat în urmă un manifest de zeci de pagini în care explica măcelul. Imigranţii sunt  invadatori era ideea principală. Verdictul a fost sărbătorit în Noua Zeelandă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici