Brexit: Primul ministru irlandez salută acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană

Irlanda şi-a atins toate priorităţile cheie în acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat premierul irlandez Leo Varadkar miercuri, adăugând că aprobarea acordului de către guvernul britanic a marcat una dintre cele mai bune zile din cariera sa, relatează Reuters.

2258 afișări
Imaginea articolului Brexit: Primul ministru irlandez salută acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană

Brexit: Primul ministru irlandez salută acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană

Adresându-se reporterilor după ce prim-ministrul britanic Theresa May a câştigat sprijinul cabinetului său pentru proiectul de acord, Varadkar a declarat că reprezintă un "progres decisiv" care pregăteşte calea pentru un summit special al Uniunii Europene la sfârşitul acestei luni.

Proiectul de acord a reprezentat un rezultat "satisfăcător" cu privire la "priorităţile naţionale", a declarat Varadkar într-o conferinţă de presă.

"Acestea au fost şi sunt: ​​protejarea procesului de pace şi a Acordului din Vinerea Mare; menţinerea zonei comune de tranzit şi a beneficiilor aferente pentru cetăţenii irlandezi şi britanici; reafirmând locul nostru în centrul Uniunii Europene; şi protejarea comerţului, a locurilor de muncă şi a economiei", a afirmat acesta.

"Pentru fiecare dintre aceste priorităţi, am ajuns astăzi la un rezultat satisfăcător.", a adăugat el.

Întrebat care ar fi consecinţele dacă Parlamentul britanic ar sfidat-o pe mai şi nu va votat acordul, Varadkar a spus că tăria de caracter şi curajul primului ministru britanic au fost subestimate în mod constant.

Intrebat cum îşi descrie propria dispozitie, a spus că s-a simţit "destul de bine", adăugând: "Aceasta este una dintre cele mai bune zile din politică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici