Brown nu îi prezintă lui Bush un plan de retragere din Irak

Premierul britanic Gordon Brown nu îi va prezenta preşedintelui american George W. Bush un plan de retragere prematură a trupelor britanice din Irak, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului Guvernului de la Londra.

1 afișare

Brown se va deplasa, duminică după-amiază, în Statele Unite unde va avea prima întâlnire cu preşedintele George W. Bush de la preluarea funcţiei de premier.

Presa britanică a speculat recent că Brown s-ar putea distanţa de politica lui Blair în privinţa Irakului. Opoziţia manifestată faţă de conflictul din Irak l-a determinat pe Blair, un aliat fidel al Statelor Unite, să se retragă din funcţia de premier mai devreme.

The Sunday Times a relatat că unul dintre consilierii lui Brown ar fi sugerat Statelor Unite că Marea Britanie intenţionează să îşi retragă trupele din Irak mai devreme decât fusese stabilit.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a declarat presei că Brown nu va prezenta preşedintelui american un plan de retragere prematură a trupelor, subliniind că acestea vor rămâne în sudul Irakului până când forţele irakiene vor putea asigura securitatea în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici