Bugetul apărării al SUA caută să descurajeze China şi finanţează arsenalul nuclear

  • Bugetul Departamentului Apărării propus de preşedintele SUA Joe Biden este de 715 miliarde de dolari.
  • Bugetul va ajuta la modernizarea arsenalului nuclear pentru a descuraja China, dezvoltând în acelaşi timp capabilităţi militare ale viitorului
517 afișări
Imaginea articolului Bugetul apărării al SUA caută să descurajeze China şi finanţează arsenalul nuclear

Bugetul apărării al SUA caută să descurajeze China şi finanţează arsenalul nuclear

Bugetul, care va fi trimis vineri Congresului, va conţine investiţii în pregătirea trupelor, pentru zona spaţială, pentru iniţiativa de descurajare din Pacific, care contracarează acumularea militară chineză din regiune, precum şi pentru arsenalul nuclear, au spus sursele citate.

O alocare suplimentară de 38 de miliarde de dolari au Biroul Federal de Investigaţii, Departamentul pentru Energie şi alte agenţii, alocare care creşte bugetul securităţii naţionale la 753 miliarde de dolari, un plus de 1,7% faţă de 2021.

Vor fi, de asemenea, bani pentru dezvoltarea şi testarea în continuare a armelor hipersonice şi a altor sisteme „de generaţie următoare”.

Iniţiativa de descurajare din Pacific - The Pacific Deterrence Initiative, creată pentru a contracara China, îşi propune să stimuleze pregătirea SUA în regiune prin finanţarea de radare, a sateliţi şi sisteme de rachete.

Administraţia Biden va cumpăra 85 de avioane de luptă F-35 fabricate de Lockheed Martin. Planurile US Navy, publicate în ultimele luni ale administraţiei Trump, au inclus 12 nave noi de luptă de suprafaţă pentru bugetul din 2022, dar proiectul de buget al lui Biden include doar opt noi nave de război.

Administraţia Biden va continua să investească în modernizarea arsenalului nuclear, o acţiune costisitoare care va costa în medie peste 60 miliarde dolari pe an în acest deceniu şi mai mult de un trilion de dolari în total, potrivit Biroul de buget al Congresului.

Finanţarea va fi destinată îmbunătăţirii capacităţilor de comandă şi control, precum şi a platformelor purtătoare, cum ar fi submarinul nuclear din clasa Columbia fabricat de Huntington Ingalls Industries şi General Dynamics şi certificarea pentru transportul bombelor nucleare la bordul avioanelor F 35.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici