Bulgaria a sistat livrările de gaze către Grecia, în urma unei defecţiuni la o conductă

Bulgaria a sistat luni livrările de gaze ruseşti către Grecia, după ce scurgerile înregistrate la o conductă de tranzit au provocat o explozie în sud-vestul ţării, au anunţat autorităţile bulgare.

3 afișări

"Incidentul s-a produs la ora 7:30 (04:30 GMT), în această dimineaţă. Livrările către Grecia au fost oprite, până când conducta va fi reparată", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Blagoevgrad, oraş situat în sud-vestul Bulgariei, la 80 de kilometri de graniţa cu Grecia.

Consumatorii greci nu vor fi afectaţi de incident, întrucât cererea locală, scăzută în această perioadă a anului, va fi acoperită din rezervele existente, au anunţat autorităţile elene.

"Nu ne aşteptăm la o problemă referitoare la livrări. (...) Nevoile de gaze naturale ale Greciei sunt acoperite din rezervele de gaze lichefiate", a arătat Nikos Vlahos, purtător de cuvânt al firmei DESFA, care administrează reţeaua de gaze naturale din Grecia.

Oficialii serviciului bulgar de apărare civilă au confirmat existenţa unei scurgeri, dar nu au putut preciza cauzele problemei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici