Bulgaria afirmă că a absorbit în totalitate fondurile oferite de CE pentru aderarea la Schengen

Bulgaria a absorbit în proporţie de 100 la sută fondurile furnizate de Comisia Europeană pentru aderarea la spaţiul Schengen, adică 252 de milioane de leva (128,8 milioane de euro), a declarat, duminică, ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, citat de site-ul Novinite.com.

12 afișări
Imaginea articolului Bulgaria afirmă că a absorbit în totalitate fondurile oferite de CE pentru aderarea la Schengen

Bulgaria afirmă că a absorbit în totalitate fondurile oferite de CE pentru aderarea la Schengen

În total, 74 de licitaţii publice au fost organizate în vederea îndeplinirii criteriilor tehnice de către Bulgaria, a precizat ministrul de Interne.

"Bulgaria va fi complet pregătită pentru aderarea la Schengen până la 14 martie. Însă nimeni nu poate spune când va fi luată decizia politică", potrivit lui Ţvetanov, care s-a exprimat la o conferinţă de presă pe tema raportului Institutului pentru o Societate Deschisă, publicat duminică.

Raportul afirmă că, din 31 ianuarie, au fost luate 117 din totalul de 159 de măsuri, 15 ar urma să fie implementate până la 31 martie şi 27 nu au fost luate la timp. Însă măsuri efective pentru rezolvarea acestor întârzieri au fost luate în ianuarie, potrivit raportului.

Bulgaria spera să se alăture spaţiului Schengen în martie, dar Germania, Franţa, Olanda, Austria, Finlanda şi - mai recent - Norvegia s-au arătat reticente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici