Bulgaria anunţă expulzarea unui diplomat rus suspectat de spionaj

Guvernul Bulgariei a anunţat, vineri seară, decizia de expulzare a unui diplomat rus suspectat de activităţi de spionaj, după ce Sofia a expulzat recent alţi zece diplomaţi ruşi, în contextul tensiunilor apărute din cauza invaziei ruse în Ucraina.

139 afișări
Imaginea articolului Bulgaria anunţă expulzarea unui diplomat rus suspectat de spionaj

Bulgaria anunţă expulzarea unui diplomat rus suspectat de spionaj

Ministerul de Externe de la Sofia a comunicat vineri seară că prim-secretarul Ambasadei Rusiei a fost declarat persona non grata şi trebuie să părăsească Bulgaria în cel mult 72 de ore.

"Parchetul General a iniţiat o investigaţie privind activităţi nereglementate de colectare a informaţiilor, probabil în favoarea Federaţiei Ruse", a precizat Ministerul bulgar de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

De asemenea, autorităţile bulgare au anunţat vineri că doi funcţionari din cadrul Agenţiei pentru Siguranţă Naţională sunt suspectaţi de activităţi de spionaj în favoarea Rusiei.

Bulgaria a expulzat deja zece diplomaţi ruşi pe 18 martie, în cadrul acţiunilor coordonate cu alte naţiuni occidentale ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici