Bulgaria introduce certificatul verde COVID-19 obligatoriu în restaurante şi cinematografe

  • Bulgaria introduce certificatul verde COVID-19 obligatoriu în restaurante, cinematografe, săli de sport şi centre comerciale, a declarat marţi ministrul Sănătăţii.
  • Decizia a fost luată în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus.
891 afișări
Imaginea articolului Bulgaria introduce certificatul verde COVID-19 obligatoriu în restaurante şi cinematografe

Bulgaria introduce certificatul verde COVID-19 obligatoriu în restaurante şi cinematografe

Permisul de sănătate care dovedeşte că o persoană a fost vaccinată, testată negativ sau s-a vindecat recent de virus a fost conceput iniţial pentru a facilita călătoriile între statele Uniunii Europene, scrie Reuters.

Începând cu 21 octombrie, persoanele care doresc să meargă în spaţii publice închise, inclusiv cafenele, hoteluri, săli de concerte, muzee şi piscine trebuie să prezinte un astfel de permis de sănătate, a declarat presei ministrul interimar al Sănătăţii Stoicho Katsarov.

„Numărul de noi infecţii şi decese este în creştere. Acest lucru ne obligă să impunem măsuri suplimentare. Toate activităţile în interior ar trebui să se desfăşoare cu un certificat verde", a spus el, făcând apel la bulgarii sceptici în privinţa vaccinurilor să se vaccineze.

Bulgaria este cea mai puţin vaccinată ţară din UE şi a înregistrat cea mai mare rată de mortalitate din blocul comunitar în ultimele două săptămâni.

Doar 25% din cei şapte milioane de bulgari au fost vaccinaţi cel puţin o dată cu vaccinul anti-COVID, cu mult sub media UE de aproape 80%.

Marţi, Bulgaria a raportat 4.979 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii martie, şi 214 decese în ultimele 24 de ore.

Katsarov a declarat că tot personalul medical şi lucrătorii din centrele de îngrijire trebuie să prezinte un permis de sănătate pentru a putea lucra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici