Bulgaria va furniza Ucrainei 100 transportoare blindate

Parlamentul Bulgariei a fost de acord să trimită ajutor militar suplimentar Ucrainei, inclusiv 100 transportoare blindate de personal de epocă sovietică.

728 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va furniza Ucrainei 100 transportoare blindate

Wikipedia Commons

Bulgaria va trimite vehicule blindate, arme, precum şi piese de schimb pentru întreţinere. Aceasta este prima dată când Bulgaria va transfera vehicule blindate direct la Kiev şi nu prin intermediari.

La începutul acestei luni, un membru al parlamentului Bulgariei, Ivaylo Mirchev, a declarat că ţara ar putea furniza 100 de vehicule blindate din depozitul Ministerului de Interne.

Transportoarele blindate de personal au fost produse în anii 1960 şi 1970 şi au fost achiziţionate de forţele de securitate interne bulgare, dar nu sunt utilizate în prezen.

Bulgaria plătea sume mari pentru depozitarea şi întreţinerea acestor vehicule, susţine ministrul Apărării, potrivit Kyiv Independent

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici