Buncărul lui Putin de la Marea Neagră are două tuneluri la 50 de metri sub pământ

Imaginile au fost publicate pe site-ul companiei care le-a construit: sunt două tuneluri, unul lung de 60 de metri, celălalt de 40, concepute poate pentru a proteja de atacurile nucleare.

2548 afișări
Imaginea articolului Buncărul lui Putin de la Marea Neagră are două tuneluri la 50 de metri sub pământ

Are peste 17.000 de metri pătraţi de săli, coridoare şi camere, inclusiv o cramă, un cazinou şi o biserică privată - precum şi un patinoar de hochei pentru a împărtăşi una dintre pasiunile sale cu acoliţii (cealaltă este judo). Este palatului în stil imperial deţinut de Putin la Marea Neagră. Lor li s-au adăugat şi două tuneluri care arată ca două buncăre.

Existenţa acestora a fost dezvăluită, a descoperit Business Insider, de neglijenţa constructorilor. Firma care s-a ocupat de lucrare, Metro Style, a publicat pe site-ul său desenele proiectelor pentru cele două tuneluri. Metro Style a fost fondat în anii 1990 de trei parteneri şi a realizat, de asemenea, lucrările de construcţie a tunelurilor de metrou din Moscova.

A trecut mai bine de un deceniu de când imaginile au fost distribuite pe o pagină care le-a numit „facilităţi subterane pentru o casă de odihnă în Gelendzhik” (Gelendzhik este cel mai apropiat oraş de casă), iar cel puţin până în 2016 au rămas disponibile oricui.

Insider oferă detalii complete despre cele două tuneluri. Două clădiri separate, la care se poate ajunge printr-un lift care coboară până la o adâncime de 50 de metri, aprovizionate cu apă, produse alimentare, canale de ventilaţie şi un sistem de cablare astfel încât să garanteze mai multor persoane un sejur cu tot confortul pentru zile, dacă nu săptămâni.

O demonstraţie, potrivit unor experţi, a obsesiei lui Putin pentru propria supravieţuire, în cazul unor situaţii de pericol grav.

Unul are 60 de metri lungime, celălalt de 40, au 6 lăţime şi, prin urmare, garantează aproximativ 600 de metri pătraţi de spaţiu în care să te deplasezi ferit de atacuri, ferit chair şi de arme nucleare. 

Există contoare de cabluri pentru a garanta atât accesul la reţeaua electrică, cât şi comunicaţiile prin fibră optică. Există şase orificii diferite pentru a-i proteja pe cei din interior de atacurile chimice. Totul este aranjat, aşadar, ca într-un adevărat „post de comandă” operaţional. Fiecare dintre tuneluri are o ieşire care se deschide spre mare în apropierea clădirii, uşile care ies între stâncile şi nisipul ţărmului sunt clar vizibile în fotografii.

Un inginer expert în structuri defensive căruia Insider i-a transmis schiţele susţine că nu se poate spune cu certitudine dacă structurile subterane sunt capabile să reziste unui atac atomic. Totul ar depinde de modul în care sunt armaţi pereţii de beton şi ce material a fost folosit.

Michael C. Kimmage, fost oficial al Departamentului de Stat al SUA, a formulat ipoteza privind motivele care l-au determinat pe Ţar să construiască aceste structuri: „Putin simte că este în centrul unei confruntări cu Occidentul. Şi această confruntare are şi o dimensiune nucleară. Aceste buncăre sunt pur şi simplu o parte din această dinamică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici