Bush a folosit dezinfectant după ce i-a strâns mâna lui Obama

Preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, George W. Bush, a folosit o soluţie dezinfectantă după ce i-a strâns mâinile lui Barack Obama, în cadrul primei lor întâlniri, în urmă cu patru ani, relatează Fox News.

21 afișări
Imaginea articolului Bush a folosit dezinfectant după ce i-a strâns mâna lui Obama

Bush a folosit dezinfectant după ce i-a strâns mâna lui Obama

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, va avea luni o întâlnire cu actualul şef de stat, George W. Bush, în speranţa că această revedere nu le va lăsa un gust amar, cum s-a întâmplat la prima întâlnire.

În urmă cu patru ani, Obama şi alţi membri proaspăt aleşi în Senat au fost invitaţi la Casa Albă, pentru a lua micul dejun cu preşedintele.

"Obama!", a exclamat Bush, potrivit unui al doilea volum de memorii al lui Obama intitulat "Îndrăzneala de a spera". "Vino aici să o cunoşti pe Laura (soţia preşedintelui, n. red.). Laura, ţi-l aminteşti pe Obama. L-am văzut la televizor în noaptea alegerilor. Frumoasă familie. Iar soţia ta, o doamnă impresionantă", a continuat Bush.

Cei doi politicieni şi-au strâns mâinile, spune Obama, iar Bush s-a întors către un adjunct al său, "care i-a turnat multă soluţie dezinfectantă pe mâini". Bush i-a oferit şi lui Obama, spunându-i: "Nu am vrut să fiu neigienic şi am dat cu soluţie".

Ulterior, preşedintele l-a luat deoparte pe Obama şi i-a spus: "Sper că nu te superi că îţi dau un sfat (...). Te aşteaptă un viitor strălucit (...) Când ai parte de multă atenţie, cum este cazul tău, oamenii încep să te vâneze (...) Toată lumea aşteaptă să aluneci, înţelegi ce vreau să spun? Aşa că ai grijă".

Când un jurnalist i-a citit aceste pasaje în timpul unui interviu, Bush a reacţionat indignat: "Credeam că sunt amabil. Iar la final el cu asta a rămas?" Preşedintele a adăugat încruntat: "Nu mă cunoaşte prea bine".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici