Bush a ordonat armatei să distrugă un satelit spion aflat în derivă

Preşedintele american George W. Bush a ordonat armatei să distrugă un satelit spion aflat în derivă, cu ajutorul unei rachete, a anunţat joi un oficial de rang înalt din cadrul Casei Albe.

1 afișare
Imaginea articolului Bush a ordonat armatei să distrugă un satelit spion aflat în derivă

Bush a ordonat armatei să distrugă un satelit spion aflat în derivă

"Preşedintele a ordonat Departamentului Apărării să procedeze la interceptarea" satelitului, a declarat consilierul adjunct pentru securitate naţională, James Jeffries.

El a precizat că decizia a fost luată din cauza riscurilor pentru populaţie, la intrarea în atmosferă a satelitului, care are la bord circa 500 de kilograme de hidrazină, un carburant toxic.

Hidrazina, o substanţă chimică foarte toxică, este carburantul folosit de motoarele sateliţilor "clasici", care atacă sistemul nervos central şi poate fi letală în doze puternice. Conform unui raport al agenţiei franceze de securitate INERIS, substanţa se degradează rapid sub efectul căldurii şi al razelor ultraviolete.

"Opţiunea vialibă pe care o avem, am conchis, este să utilizăm o rachetă tactică de pe o navă pentru a distruge satelitul, pentru a reduce total riscul", a precizat Jeffries.

"Racheta este concepută evident pentru alte misiuni dar am conchis că putem să reconfigurăm racheta şi celelalte sisteme asociate, în mod reversibil, pentru a efectua lansarea", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici