Bush anunţă că va promulga rapid legea privind interceptarea comunicaţiilor

Preşedintele american, George W. Bush, a declarat, miercuri, că va promulga "rapid" legea privind interceptarea comunicaţiilor în cadrul luptei antiteroriste, după adoptarea textului în Senat, în urma unor dispute de durată privind respectarea libertăţilor.

26 afișări
Imaginea articolului Bush anunţă că va promulga rapid legea privind interceptarea comunicaţiilor

Bush anunţă că va promulga rapid legea privind interceptarea comunicaţiilor (Imagine: Mediafax/AFP)

"Textul le va permite profesioniştilor din domeniul securităţii naţionale să supravegheze, rapid şi eficient, planurile teroriştilor care se află în afara Statelor Unite, respectând totodată şi libertăţile americanilor", a declarat Bush, care apreciază drept o victorie adoptarea legii în Congres.

"Această lege este esenţială pentru securitatea Americii. Ar fi trebuit adoptată cu mult timp în urmă", a adăugat preşedintele american, la scurt timp după revenirea de la summitul G8 din Japonia.

Casa Albă anunţase că va recurge la dreptul de veto prezidenţial în cazul în care Congresul nu va acorda retroactiv imunitate companiilor de telecomunicaţii care, după 11 septembrie 2001, au participat, în baza unui ordin al preşedintelui american, la programul de interceptare fără mandat a comunicaţiilor. Bush a precizat însă că toate criteriile prezentate de Casa Albă au fost respectate.

"De aceea, voi promulga rapid această lege", a spus el.

Senatul american a adoptat legea miercuri, punând astfel capăt unei dispute de durată între Congres şi Casa Albă, pe tema strategiei antiteroriste. Textul a fost aprobat cu 69 de voturi pentru şi 28 împotrivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici