Bush decretează stare de urgenţă în Louisiana, înaintea trecerii uraganului Gustav

Preşedintele american George W. Bush a decretat vineri stare de urgenţă în Louisiana (sud), înaintea trecerii uraganului Gustav, deblocând ajutoare federale pentru eventuale victime, la trei ani după ciclonul Katrina.

17 afișări
Imaginea articolului Bush decretează stare de urgenţă în Louisiana, înaintea trecerii uraganului Gustav

Bush decretează stare de urgenţă în Louisiana, înaintea trecerii uraganului Gustav (Imagine: Mediafax/AFP)

Această decizie permite autorităţilor federale să preia conducerea operaţiunilor de salvare pentru a "salva vieţi, a proteja proprietăţile, sănătatea publică şi securitatea, sau pentru a reduce ameninţarea unei catastrofe" în acest stat sudic, potrivit Casei Albe.

Decizia lui Bush intervine la trei ani după ce uraganul Katrina a devastat oraşul New Orleans şi împrejurimile, provocând moartea a 1.500 de persoane, în principal din cauza inundaţiilor.

Preşedintele Bush a fost acuzat că a neglijat amploarea uraganului, iar popularitatea sa a scăzut în sondaje.

Gustav va ajunge în Louisiana luni sau marţi, potrivit Centrului naţional pentru Uragane, cu sediul la Miami (Florida, sud-est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici