Bush îi acuză pe democraţi că susţin o retragerea din Irak

Preşedintele american George W. Bush i-a criticat miercuri pe democraţi, într-un discurs, în legătură cu proiectele lor de "batere în retragere" din Irak, în cazul în care vor câştiga alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

15 afișări
Imaginea articolului Bush îi acuză pe democraţi că susţin o retragerea din Irak

Bush îi acuză pe democraţi că susţin o retragerea din Irak (Imagine: Mediafax/AFP)

Înainte de suplimentarea contingentului american cu 30.000 de soldaţi în Irak, în 2007, democraţii declarau că această iniţiativă este un eşec, iar în prezent "ei continuă să bată în retragere", a declarat Bush, cu prilejul unui dineu de susţinere a candidatului republican John McCain şi a celorlalţi candidaţi republicani la alegerile parlamentare.

"Ei vor să bată în retragere în Irak şi speră că nimic rău nu se va întâmpla. Dar să faci promisiuni pioase nu este o modalitate de a purta un război şi nici de a-i proteja pe americani", a adăugat Bush, în discursul său rostit la Washington.

Bush nu a menţionat numele lui Barack Obama, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale. "Pe timp de război, avem nevoie de un preşedinte care să înţeleagă faptul că trebuie să ne învingem inamicii din străinătate pentru a nu avea de-a face cu ei aici, în ţară, iar această persoană este John McCain", a declarat el.

Obama, candidatul democrat la preşedinţia SUA care se opune războiului din Irak, a promis că va demara procesul de revenire în ţară a trupelor americane din Irak, în cazul în care va câştiga alegerile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici