Bush revine în topul celor 100 cele mai influente persoane din lume

Preşedintele George W. Bush revine pe lista celor 100 de persoane cele mai influente din lume, publicată de săptămânalul american Time, în timp ce cititorii au optat pentru Shigeru Miyamoto, creatorul lui Mario, erou al jocurilor video Nintendo.

17 afișări
Imaginea articolului Bush revine în topul celor 100 cele mai influente persoane din lume

Bush revine în topul celor 100 cele mai influente persoane din lume

Redacţia Time l-a plasat pe primul loc în lista liderilor cei mai influenţi pe Dalai Lama, urmat de preşedintele rus în exerciţiu Vladimir Putin şi de trei candidaţi la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Barack Obama, Hillary Clinton şi John McCain.

Actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt sunt pe primele locuri în clasamentul "eroi şi pionieri", precum şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey sau fostul campion de tenis Andre Agassi.

George W. Bush, care nu figura pe această listă în 2007, revine pe locul al patrulea, în timp ce liderul reţelei al-Qaida Osama ben Laden nu mai figurează pe această listă.

În rândul artiştilor, tânăra actriţă a serialului Hannah Montana, Miley Cyrus, îşi face apariţia, la cei 15 ani ai săi, alături de cântăreaţa Mariah Carey, actorul George Clooney şi regizorii Joel şi Ethan Coen.

Surpriza vine din partea cititorilor, care au votat pe site-ul revistei: aproximativ două milioane de voturi au revenit producătorului de jocuri video Shigeru Miyamoto, în vârstă de 55 de ani, considerat drept "tatăl" jocurilor video moderne.

Japonezul l-a devansat pe cântăreţul sud-coreean Rain, câştigător în 2007, care s-a clasat pe locul al doilea în acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici