Bush speră că celelalte state UE, inclusiv România, vor adera în curând la Programul Visa Waiver

Preşedintele George W. Bush, care a anunţat vineri anularea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii din şase ţări europene care vor să intre în SUA, şi-a exprimat speranţa că restul statelor UE, inclusiv România, vor fi incluse cât mai curând în Programul Visa Wiver, informează site-ul Casei Albe.

24 afișări
Imaginea articolului Bush speră că celelalte state UE, inclusiv România, vor adera în curând la Programul Visa Waiver

Bush speră că celelalte state UE, inclusiv România, vor adera în curând la Programul Visa Waiver (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele american a declarat că în decurs de aproximativ o lună cetăţenii din Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania şi Slovacia, precum şi ai Coreei de Sud vor putea intra în SUA fără vize, în scopuri turistice sau de afaceri.

"Acesta este un progres semnificativ, dar este doar începutul. Mai mulţi prietenţi apropiaţi participă la un proces numit «foaia de parcurs pentru Visa Waiver», care îi ajută să se califice pentru Programul Visa Waiver", a precizat Bush.

"Îi salut pe ambasadorii acestor ţări - Bulgaria, Cipru, Grecia, Malta, Polonia şi România. Vă mulţumim că aţi venit aici astăzi. Vă mulţumim pentru prietenie. Şi aşteptăm ziua în care ţările voastre se vor alătura Programului Visa Waiver", a conchis liderul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici