Bush: SUA luptă pentru stoparea crizei financiare

Guvernul SUA duce o politică agresivă pentru stoparea crizei financiare, însă declinul burselor continuă, alimentat de panică şi nesiguranţă, a declarat preşedintele SUA, George W. Bush.

22 afișări
Imaginea articolului Bush: SUA luptă pentru stoparea crizei financiare

Bush: SUA luptă pentru stoparea crizei financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul SUA acţionează şi va continua să acţioneze pentru stabilizarea pieţelor noastre. Însă nesiguranţa a provocat frică oamenilor noştri. Este de înţeles faptul că frica poate hrăni frica, ceea ce face ca măsurile luate pentru rezolvarea problemei să fie greu de perceput", a afirmat Bush.

Pieţele de credit au rămas în mare parte îngheţate în ciuda măsurii coordonate a principalelor bănci centrale de a reduce dobânda de politică monetară şi a intervenţiilor guvernului de a proteja depozitele şi de a asigura lichidităţi pentru bănci.

Pieţele de capital au continuat să cadă dramatic, fapt ce a redus la minim valoarea economiilor pentru pensii şi a limitat capacitatea companiilor de a strânge capital, intensificându-se astfel temerile că recesiunea este inevitabilă.

Preşedintele a catalogat planul guvernului pentru salvarea sistemului financiar cu fonduri de 700 de miliarde de dolari ca fiind agresiv şi a menţionat că Trezoreria americană grăbeşte aplicarea acestuia. El a avertizat, însă, că efectele planului nu vor fi imediate.

Administraţia SUA colaborează cu state precum Germania, Franţa, Japonia, Canada, Marea Britanie şi Italia pentru a asigura coordonarea şi eficienţa măsurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici