Cadavrele a 100 de alpinişti şi săteni surprinşi de o avalanşă, descoperite în Nepal

Poliţia nepaleză şi voluntari locali au descoperit cadavrele a aproximativ 100 de alpinişti şi săteni surprinşi de o avalanşă declanşată de cutremurul puternic din 25 aprilie şi caută în continuare zeci de persoane date dispărute, au declarat luni oficiali citaţi de Reuters în pagina electronică.

479 afișări
Imaginea articolului Cadavrele a 100 de alpinişti şi săteni surprinşi de o avalanşă, descoperite în Nepal

Cadavrele a 100 de alpinişti şi săteni surprinşi de o avalanşă, descoperite în Nepal (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Cadavrele au fost descoperite sâmbătă şi duminică în satul Langtang, situat la aproximativ 60 de kilometri nord de Kathmandu, pe o rută de alpinism populară în rândul occidentalilor. Întregul sat, care include 55 de case pentru alpinişti, a fost distrus de avalanşă, au precizat oficialii.

"Voluntarii locali şi personalul poliţiei caută alte cadavre prin zăpada de 1,8 metri", a afirmat Gautam Rimal, un ofiţer din zona satului Langtang.

Printre persoanele decedate se află şi şapte cetăţeni străini, dar numai doi au fost identificaţi, a adăugat el.

Numărul exact al persoanelor care se aflau în Langtang în momentul avalanşei nu este cunoscut, dar potrivit unor oficiali, alte aproximativ 120 de persoane ar putea fi îngropate în zăpadă.

"Nu am putut ajunge în zonă mai devreme din cauza ploii şi a vremii înnorate", a declarat Uddhav Bhattarai, un oficial local.

Cutremurul din 25 aprilie a provocat moartea a 7.276 de persoane şi rănirea altor 14.300, a precizat Guvernul din Nepal.

Cel puţin 18 persoane au murit pe Muntele Everest, unde s-au produs avalanşe. Guvernul a anunţat luni că nu a blocat accesul alpiniştilor pe munte, deşi ruta spre vârf a fost avariată.

"Alpiniştii de la tabăra de bază nu cred că ruta va fi reparată prea curând", a declarat Tulsi Prasad Gautam, un oficial din departamentul de turism din Nepal. "Este decizia alpiniştilor şi a organizatorilor care se află la tabăra de bază. Noi nu le cerem să facă într-un fel sau altul", a adăugat el.

Alpiniştii plătesc 11.000 de dolari fiecare pentru a urca pe Everest, iar pentur acest sezon erau înregistraţi 357. Anul trecut, Guvernul a extins permisele când echipele şi-au abandonat expediţiile după o avalanşă care a provocat moartea a 16 ghizi sherpa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici