Câinii din serviciile secrete americane, vedete pentru o zi, la Casa Albă

Casa Albă a salutat joi "curajul" câinilor din serviciile secrete americane, după arestarea de miercuri seară a unui bărbat care a trecut peste grilajul ce protejează peluza din faţa reşedinţei oficiale a preşedintelui Statelor Unite.

184 afișări
Imaginea articolului Câinii din serviciile secrete americane, vedete pentru o zi, la Casa Albă

Câinii din serviciile secrete americane, vedete pentru o zi, la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salutând reacţia agenţilor din Secret Service, Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al executivului american, a subliniat şi rolul câinilor care "s-au comportat într-un fel atât de curajos în seara trecută".

Într-o înregistrare video difuzată de posturile de televiziune americane, poate fi văzut bărbatul care a ajuns pe peluza din faţa Casei Albe în timp ce aplica lovituri de picior violente câinilor - ciobăneşti belgieni malinois - care au sărit asupra lui.

Cei doi câini, ale căror nume sunt Hurricane şi Jordan, au suferit răni uşoare în cursul acelei înfruntări. După ce au fost transportaţi în cursul aceleiaşi seri la un cabinet veterinar, medicii au considerat că animalele sunt apte să îşi continue misiunea.

Întrebat dacă angajaţii de la Casa Albă au ocazia de a intra în contact cu aceşti câini deosebit de bine antrenaţi, Josh Earnest a recunoscut, zâmbind, că interacţiunile sunt extrem de limitate.

În urmă cu o lună, atunci când Omar Gonzalez, un fost militar în vârstă de 42 de ani, a reuşit să pătrundă în reşedinţa prezidenţială, după ce a trecut peste o barieră şi a parcurs peste 60 de metri alergând pe peluza din faţa Casei Albe, câinii nu au fost lansaţi în urmărirea sa.

Decizia de a nu-i lansa în urmărirea suspectului, dar şi incredibilul lanţ de evenimente care au permis unei persoane să pătrundă în reşedinţa preşedintelui Statelor Unite fac obiectul unei anchete, ce vizează inclusiv examinarea atentă a tuturor procedurilor de securitate în vigoare la Casa Albă.

Deocamdată, acel incident a dus la demisia directoarei Secret Service, Julia Pierson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici